Saratele cu branza

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2015 | 15171 vizualizari

 

Saratelele cu branza sunt foarte bune atunci cand vreti sa rontaiti ceva. Au iesit 65 de bucati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina;
  • 350 g branza;
  • 150 g unt;
  • 100 g smantana;
  • doua oua;
  • un galbenus + doua linguri lapte pentru uns;
  • seminte de floarea-soarelui si de susan.
Portii: 11
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde pe masa de lucru si se decupeaza saratelele, taind fasii lungi de circa 1 cm latime. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenusul batut cu lapte si se presara semintele peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Daca branza este sarata nu mai este necesar sa adaugati sare.

2

Este bine sa dispuneti de cel putin doua tavi pentru ca treaba sa mearga mai repede.

3

Nu trebuie sa le rumeniti prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si sunca